vrijdag 13 mei 2011

Vrijdag 13 mei: Lincoln, NE naar Hutchinson, KS (352 mi / 563 km)

Eerst even onze businhoud voorstellen (zie foto’s onderaan), want dit is door tijdgebrek niet gebeurd. V.l.n.r.: Gary (from Perth), Joyce (from Lelystad), Charlie (from Toronto), Rik (from Lelystad), Andrea (from Paraguay), driver Mike (from Key Largo) en Roelof (from Emmen). Oja, en Bert de fotograaf (from Gouda). In de andere bus/auto zitten de Engelsen, Amerikanen en nog een Aussi. Totaal 21 chasers.

De buien van gisteren hebben de warmte verdreven en wat zeker niet moet gebeuren is gebeurd: er is een ‘Bad Pattern Syndrome’ ontstaan! Deze chasers-uitdrukking staat voor het feit dat er voorlopig vrijwel weinig of niets zal gebeuren op ‘servere’ buiengebied en we zullen moeten wachten tot de Plains weer door de Zon weer zijn opgewarmd. Dit kan dagen duren en verwacht wordt dat er pas dinsdag weer iets te chasen valt!
De gigantische ‘outbreak’van april (komt eens in de 20 a 30 jaar voor) heeft ook nog een negatief effect op de weersomstandigheden van nu, zoals het veel te noordelijk liggen van de benodigde sterke bovenstroom. Helaas het is niet anders.
Als we om 09:30 uur buiten komen is het volop herfst. In de slechts 10 graden C en de koude windkracht 5 moeten we zelfs jassen en sweaters aantrekken! Na een ontbijt rijden we zuidelijk richting Kansas.
Op een ‘downday’ moeten we ons op andere manieren vermaken en en na een uur of drie rijden doen we Cawker City aan. Een dorpje van 200 man en drie koeien. Maar... ze hebben ‘Worlds Largest Ball Of Twine’! ‘Twine’: touw, gemaakt door het ineendraaien van twee of meer enkelvoudige garens of in één twijnbeweging. Een typisch Amerikaans stukje onzin. Het hele dorpje zelf lijkt op een soort fimset, maar de inwoners leven echt zo.
Na een fotostop rijden we door naar het Lucas, een kunstdorpje met het bekende ‘Garden Of Eden’ als touristisch hoogtepunt. De kunstenaar zelf ligt overigens opgebaard in een piramidegraf in zijn tuin. Roelof en ik zijn er in 2009 al geweest en besluiten om de kunstzinnige omgeving te bekijken. In de tuin ernaast staat het museum (een bus) ‘World’s Smallest Versions Of The Worlds Largest Things’ en ander grappig en griezelig spul.
Na een uur rijden we door naar Hutchinson, KS en om 19:00 uur eten we in Wild Hog BBQ. De Econolodge is onze eindbestemming en hier kunnen we eindelijk onze blog updaten, want die loopt een paar dagen achter.

Tot morgen!


Gary, Joyce, Charlie, Rik en Andrea.

Mike en Roelof.

Zwaar bewolkt en frisjes op weg...

Het dorpje, geplukt van een filmset.

'World's Largest Bawl Of Twine' met Ray ervoor.

Oude auto's staan gewoon in de tuin geparkeerd.

In Lucas...

...staat het 'Garden Of Eden'.

De museumbus in de tuin ernaast.

'Kunst' genoeg, daar in Lucas.

De keuken van Wild Hog BBQ.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten