zaterdag 7 mei 2011

7 mei 2011: De vlucht naar USA zit erop

Gisteren begon de langverwachte reis vanaf het altijd mooie Gouda. Boelie chased deze keer niet mee, maar wilde ons wel uitzwaaien op Schiphol. We waren voor de wekker van 08:00 uur wakker, dus we hebben er zin in! Na een goed ontbijt bracht Christine ons met de auto naar Schiphol, waar we na een lekker Hollands bakkie koffie afscheid namen van Christine, (hondje) Billy en Boelie.

De vlucht naar Detroit ging probleemloos en na een kleine 8 uur knieen achter de oren, meerder films kijken en hazenslaapjes, kwamen we in een bui-achtig Detroit aan. Het begin is er! ;-). Bij de customs employee meldde Roelof dat hij kwam storm chasen en kreeg onmiddellijk de vraag of hij ook op TV zou komen. De vraag kwam van een douanier die met extreme chaser Reed Timmer op school had gezeten! Een grappige toevalligheid!

Van Detroit naar Oklahoma City (OHC) was het nog ruim twee uur vliegen en tijdens die vlucht hadden we een kind van 4 jaar aan boord die probeerde meer lawaai te maken dan de meest luidruchtige tornadowaarschuwingssirenes samen! Om 21:00 uur landden we veilig in de staatshoofdstad en ook de bagage was gelukkig in een geheel en compleet overgekomen.
Vervolgens met de Shuttle Bus naar het zuidelijke satellietstadje Norman. De vriendelijke chauffeur Bobby vroeg waarom we precies naar DEZE staat kwamen. Bert antwoordde: "Take a good guess." Chauffeur Bobby antwoordde meteen: ''TORNADOES!'' en vertelde hoe ooit zijn hele hebben en houwen door een flinke twister was verwoest. Na drie kwartier rijden checkten we bij de Guest Inn inn en na een snelle douche vielen we als een blok in slaap. Het was inmiddels wel zo'n 05:30 uur hollandse tijd geworden, dus de vermoeidheid viel aan.

Een nieuwe dag brak aan om 08:00 uur. Eerst even door het raam naar buiten kijken: strak blauwe lucht! Na een stevig ontbijt in de Prairy, waren inmiddels alle tourbusjes gearriveerd en maakten we na twee jaar weer kennis met de tourcaptains Charles, George, John en Mike.
Bert kocht eerder in de week een nieuwe camera (Canon 60D) en kwam erachter dat de stekkers van zijn Lightning Trigger en afstandsbediening niet pastten! Chips! Probleem! Die dag werd dus een zoektocht naar de juiste kabels en stekkertjes. Eerst de Walmart: helaas. Toen Best Buy: helaas. Toen Hastings: helaas. Toen de Camera Repair Shop: gesloten. Maar dan is er altijd nog Radio Shack: bingo! Alles was dus weer verholpen. Roelof kocht nog een grotere rugtas bij de Walmart en na een gezond belegd broodje Subway liepen we weer naar ons thuishonk.
Voor George hadden we nog een paar onvervalste ''wooden shoes'' van stof meegenomen. Dit geinige cadeau kon hij erg waarderen. Charles meldde ons dat er om 21:00 uur een briefing zal plaatsvinden. Waarschijnlijk gaat de eerste chase ons naar Zuid-Oklahoma / Noord-Texas brengen. Daarover later meer in de volgende blog. Hieronder enkele foto's van gisteren en vandaag.

Op Schiphol even een rustig bankje opgezocht...
Net op weg en de eerst F5 al gespot!
Het uitgestrekte Detroit... met lege autofabrieken.
Een uitnodigende billboard op Will Rogerts Airport.

Taxihauffeur en tornadoslachtoffer Bobby.

De blije George met ons gele cadeau aan zijn voeten.

Het kan altijd gekker in Amerika...

Het chase-resultaat van de dag: alles werkt weer!Geen opmerkingen:

Een reactie posten