dinsdag 17 mei 2011

Dinsdag 17 mei: van Amarillo, TX naar Woodward OK (378 mi / 605 km)

De briefing is om 10:00 uur vandaag en iedereen luistert wat George te vertellen heeft. Amarillo ligt nagenoeg op de ‘Dry line’ en we moeten naar het noorden omdat daar enige activiteit wordt verwacht. De NOAA heeft zelfs een ‘2% tornado risk’ uitgeroepen. Niet veel, maar toch. Een zwak maar grote depressie over het westen van Noord-Amerika geeft daar ook iets meer onstabiliteit en 'Wind shear', dus westelijk Texas en zuidoostelijk Colorado is ons reisdoel.
Na een ontbijt bij de altijd uitstekende Cracker Barrel (helaas Boelie, ze hebben de ballonnen niet meer!), gaan we op weg.
De streek daar staat bekend als zeer afgelegen en de wegen zijn tientallen kilometers lang zonder enig bochtje. Cruise control aan, het stuur vastbinden, en een tukkie doen dus.
Via Dumas (’Dum Ass’ genoemt omdat er werkelijk niets te zien is), rijden we noordelijker, de staat Colorado binnen. We besluiten bij Campo te stoppen, om weersontwikkelingen af te wachten. Campo is vorig jaar even bekend geworden vanwege de fotogenieke tornado van 31 mei 2010 (kijk voor filmpjes op Youtube!). Nu is er slechts dikke Cirrusbewolking en het belooft helaas niet veel te worden. De lucht is veel te droog, het dauwpunt van 40 is te laag en er ontstaat geen enkele buienontwikkeling. Het dreigt dus met een grote sisser af te lopen.
Even proberen we nog een stukje oostelijker te rijden, maar een half uur een stoffige 'dirt road' door een leeg, agrarisch landschap is er niets te zien dan wat dikke Cirrus. Wel zien we op afstand een grote stofstorm, veroorzaakt door de 5 Beaufort krachtige zuidwestelijke wind.
Een beetje teleursgesteld rijden we in de namiddag de Oklahoma Panhandle binnen. In Guymon hebben we een tank en pit(pis)stop en ook hier is er totaal geen activiteit in de atmosfeer te bespeuren. Het is erg frustrerend om zoveel kilometers te rijden (600!) en ‘Ham & Eggs’ (‘helemaal niks’) op weersgebied te zien.
We eindigen in Woodward, OK bij een typisch Amerikaans BBQ-restaurant (cowboy- en indianenkitsch en grote flatscreens met basketbal aan de muur) en om 21:00 uur checken we in in een Super8. Ondanks de lange ‘Chase day’ die werkelijk niets opleverde, hebben we samen ruim 400 foto’s op de kaart. Hieronder een heel kleine selectie, want de blogruimte is beperkt.
Morgen moeten de kansen toch echt groter worden en staat westelijk en centraal Oklahoma op de planning. Als afsluiter van de dag kijken we nog een tv-aflevering van 'Storm stories' op TWC; hebben we toch nog wat gezien vandaag ;-) Nog snel even een uurtje bloggen en om 23:00 uur draaien we het licht uit. Morgen om 08:30 uur gaat het mobielalarm weer af. We houden hoop voor morgen en overmorgen...


De politie voor de Motel6: ''It wasn't me!'' roept Roelof.

Ons beste ontbijt van de tour bij de Cracker Barrel.

Onderweg in de Texas Panhandle.

Onze bus gereflecteerd in chroom tijdens het inhalen.

'Road works' houden ons 15 minuten tegen.

Zie de onderste vlag ivm de droogte!

In Campo, CO is altijd wat te doen! ;-)

George heeft weer eens een geintje bedacht.

De eerste 'dirt road' van de tour.

The endless highway...

...in het soms heuvelachtige Oklahoma.

De antennestand van vandaag.

Met Texas erbij reden we vandaag in 4 (!) staten.

3 opmerkingen:

 1. En wederom, zoals iedere dag erg leuke platen (:-)! Maar nu worden wij toch ook, net als jullie, erg ongeduldig. Deze keer MOET het gewoon lukken. Ik duim heel hard met jullie mee, want eigenlijk wil ik het gejuich en blijdschap tot hier voelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn idee........
  Inderdaad prachtige foto's, maar dat zijn we van de jongens wel gewend...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoop dat er vandaag een enorme uitsmijter voor jullie komt! 10% kans op zware tornado's, Go Tour 1!
  Daniel

  BeantwoordenVerwijderen