woensdag 11 mei 2011

Dinsdag 10 mei: van Valentine, NE naar Great Bend, KS (422 mi / 660 km)

Om 10:00 uur hebben we de briefing onder een frisse en staalblauwe lucht in slaapdorpje Valentine, NE. Het wordt een lange 'travel day', want er is voor woensdag en donderdag in centraal Kansas een onvervalste 'Severe Warning' uitgeroepen door de NOAA. 'Be prepared! Nuf said.', zo luidt het kort en bondige bericht.
Na een stevig ontbijt in The Bunk House naast het hotel, beginnen we om 12:00 uur de lange rit terug naar het zuiden over de I83. Na 3 uur karren met slechts een klassieke (!) zender op de radio verlaten we het uitgestrekte/verlaten landschap van South Dakota en begroeten we het uitgestrekte/verlaten landschap van Kansas. Op sommige plaatsen wordt het droge land beregent met de rijdende sprinklerinstallaties van honderd meter lang of meer en meer dan een groepje koeien een meertje en een verlaten schuurtje met watermolen kom je niet tegen.
Na een tank- en een Walmart-stop, besluit Charles, na een 'vote among the passengers' om rond 18:30 uur te gaan eten in Hays, KS. Steakhouse 'Whiskey Creek' hebben we wel verdiend en de lange chaserstafel wordt bedekt met vleesmaaltijden en de grote bekers worden gevuld met Cola, Very Blue Lemonade, bieren ('Flat Tires') en andere substanties.
In het noorden is er inmiddels een grote, maar weinig actieve, bui ontstaan en bij een exitstop wordt deze nog even, samen met de zonsondergang, vereeuwigd. Het is dan nog een uur rijden naar onze eindbestemming van die dag, Great Bend, KS en rond 20:45 uur rijden we dit stadje binnen, op zoek naar de Days Inn. De 21 personen worden ingechecked en al snel bloggen we in kamer 207.
Gisteren in Valentine, NE was er geen draadloze internetverbinding (Internet? Nooooit van gehoord ;-) en konden we de blog niet updaten. Nu dus maar doen. Ons typisch dagelijkse blogschema: 's avonds laat alle 150-plus foto's van de dag bekijken en er 10 stuks uit selecteren (actie Roelof). Deze bewerken in Photoshop voor op de blog (actie Bert). De volgende morgen om 08:00 uur (gaaaaap!) een kort stukje schrijven (actie Bert) en het geheel online zetten met fotobijschriften (actie samen). Aan een twee uur bloggen per dag komen we dus wel. Vrij laat naar bed en vroeg op dus (hoezo vakantie? ;-) Enfin, de verwachtingen voor woensdag zijn hoog gespannen en we hopen onze eerste echte 'severe storm with tornado warning' mee te gaan maken! Met een vermoeide Interstateblik op oneindig in onze ogen vallen we in slaap...Dagelijks op TWC: 'The Great Tornado Hunt'.

'In Nebraska you can see for two days...'

Onze enige, enigszins riekende, toeschouwers.

Roelof en George smeden snode plannen?

Beregeninstallaties draaien overuren.

Vermoeide Cloud9-chasers in de Whiskey Creek.

Energieke foto met de 400 mm: olie en zonnekracht.

De onactieve bui met de 8 mm fisheye.

De voorste buibegrenzing net na 'sundown'.

1 opmerking:

  1. Nou jongens, gaat het deze keer echt gebeuren??? Hope so! Ik ga ervan uit dat het deze keer niet bij een "warning" blijft. X

    BeantwoordenVerwijderen